# Question & Answer: Tammy is following Kristen's success story and uses the same business model. Since she had heard that…..

1)

Number of ovens = 1

Don't use plagiarized sources. Get Your Custom Essay on
Question & Answer: Tammy is following Kristen's success story and uses the same business model. Since she had heard that…..
GET AN ESSAY WRITTEN FOR YOU FROM AS LOW AS \$13/PAGE

Shift hours per night = 4 hours

Total capacity in hours = Number of ovens x Shift hours per night = 4 hours x 1 = 4 hours

Time taken to bake a dozen of cookies and pack them = (6+2+10+5+2) minutes = 25 minutes.

Capacity = Total time available / Time taken to bake a dozen cookies

Total time available = Number hours x minutes per hour = 4 x 60 = 240 minutes

So, Capacity = = 240 / 25 = 9.6 dozens

The bottleneck is the microwave oven which holds one tray. So, even if the two people prepare more raw materials and ingredients there is no way to increase the number of trays to hold or speed the baking process of the cookies.

2)

In this, the first six minutes of preparing the ingredients and washing the electric bowl in addition to turning on the mixer to mix the ingredients, will not be included as this is already done for the first three dozens of cookies.

So, time taken for making the next two dozen of cookies = (25 – 6) minutes. = 19 minutes.

Capacity = 4 x 60 / 19 = 12.6 dozens.

In this case the bottleneck is the mixing of ingredients as only one time mixing can be used in only three dozens and it has already been consumed. So there is need for preparing more ingredients regardless of the working of the microwave oven.

3)

Since the roommate is faster and better, he can also help in preparing for the ingredients. This can be done during the nine minutes when the oven is baking the cookies. As such it will enhance, the amount of ingredients available for the next baking cycle.